ADMB Blog

De voordelen van een groepsverzekering voor werkgever en werknemer

door Henk Sanders op 05/12/2017 in Groepsverzekering, Ik ben werkgever, Loonbeleid
Een voordeel aanbieden aan uw medewerkers zonder dat u overtuigd bent van de meerwaarde? Wellicht begint u daar niet aan. Een groepsverzekering biedt zowel voordelen voor u als voor uw werknemer. Van een win-win gesproken. We lichten het hieronder voor u toe.
Lees meer >

Vijf valkuilen bij de selectie van personeel

door Valerie De Volder op 03/12/2017 in Aanwerving, Selectie, Ik ben werkgever, Ik wil starten met personeel
De selectieprocedure voor de aanwerving van nieuw personeel is niet eenvoudig. Een goede selectie vereist voorbereiding, structuur en objectiviteit. Bovendien zijn er heel wat valkuilen die de keuze van een goede kandidaat nog moeilijker maken. We sommen deze typische fouten voor u op, samen met enkele tips om ze te voorkomen.
Lees meer >

Kan mijn werknemer zijn groepspensioen vervroegd opnemen?

door Henk Sanders op 01/12/2017 in Groepsverzekering, Ik ben werkgever
Afhankelijk van de loopbaanfase waarin uw werknemer zich bevindt, kan hij al toegang krijgen tot de waarborgen van zijn groepsverzekering. We overlopen enkele situaties en bekijken of uw medewerker hier al van een vooropname kan genieten. 
Lees meer >

10 belangrijke regels bij de selectie van een nieuwe werknemer

door Tina Janssens op 28/11/2017 in Aanwerving, Selectie, Ik ben werkgever, Ik wil starten met personeel
Als ondernemer moet u rekening houden met enkele verplichtingen en aanbevelingen bij het kiezen van een nieuwe werknemer. Deze regels werden vastgelegd door de Nationale Arbeidsraad en kunnen afgestraft worden met een schadevergoeding. Hou dus zeker rekening met deze zaken om een mogelijke straf te vermijden en om voor een goede selectieprocedure te zorgen.
Lees meer >

Aan welke werknemers bied ik een groepsverzekering aan?

door Henk Sanders op 27/11/2017 in Pensioen, Groepsverzekering, Ik ben werkgever, Loonbeleid
U kan er als werkgever niet om heen om aan al uw werknemers een groepsverzekering aan te bieden, maar dit betekent niet dat elke medewerker dezelfde voorwaarden krijgt. Zodra er een basisgroepsverzekering bestaat voor al uw werknemers, heeft u de mogelijkheid om een individuele werknemer iets meer aan te bieden.
Lees meer >

Drie tips om de perfecte werknemer te vinden

door Anne Hallez op 21/11/2017 in Aanwerving, Ik ben werkgever, Ik wil starten met personeel
De perfecte werknemers zoeken en vinden is een tijdrovend proces. Het is dan ook belangrijk om elke stap in dit proces te optimaliseren. We sommen hieronder enkele tips op!
Lees meer >

De groepsverzekering: wat houdt die meer in dan pensioenvorming?

door Henk Sanders op 20/11/2017 in Groepsverzekering, Ik ben werkgever, Loonbeleid
Bij een groepsverzekering denkt men eerst aan aanvullende pensioenvorming. Dit is veelal het belangrijkste element van een groepsverzekering. Daarnaast is het ook aan te raden om zogenaamde ‘risicowaarborgen’ te verzekeren: premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid, arbeidsongeschiktheidsrente en overlijdenskapitaal.
Lees meer >

Werving & selectie van personeel: selecteren kan u leren!

door Anne Hallez op 19/11/2017 in Aanwerving, Selectie, Ik ben werkgever, Ik wil starten met personeel
Werving en selectie zijn twee essentiële onderdelen bij de zoektocht naar een nieuwe werknemer. Na de werving van sollicitanten, volgt de selectie van de geschikte kandidaat. We onthullen hier de geheimen om de geknipte werknemers voor de job te selecteren.
Lees meer >

Welke types groepsverzekering zijn er en waar kiest u het best voor?

door Henk Sanders op 18/11/2017 in Ik ben werkgever, Loonbeleid
De drie verschillende groepsverzekeringen Het te bereiken doel-plan (DB of Defined Benefit) Deze vorm van groepsverzekering is gekenmerkt door een pensioendoelstelling die vooraf bepaald is. Een rekenkundige formule toont op elk moment hoeveel het pensioenkapitaal zal bedragen. Het kenmerk voor de werkgever hier is dat de financiering van de groepsverzekering moeilijk te budgetteren is.
Lees meer >

Hoeveel kost een werknemer?

door Anne Hallez op 17/11/2017 in Aanwerving, Ik ben werkgever, Ik wil starten met personeel, Loonkost
Bent u van plan om iemand aan te werven? Of heeft u een werknemer aangenomen? Dan staat u best even stil bij de kost die het met zich meebrengt. We vertellen u alles over de totaalprijs van een aanwerving. 
Lees meer >