ADMB Blog

Uw werk-privé balans bewaren als zelfstandige, hoe doet u dat?

door Florence Van Coillie op 08/08/2018 in Ik ben zelfstandige, Ik wil starten met personeel, Tijdelijke tewerkstelling
Voelt u zich continu gestresseerd? Zorgt uw zaak ervoor dat u de slaap niet kan vatten? Dan is het evenwicht tussen uw werk en vrije tijd zoek. Om dag in dag uit het beste van uzelf te geven, heeft u ook ontspanning nodig.
Lees meer >

Te veel werk? Verhoog uw productiviteit met deze 7 eenvoudige tips!

door Timon Spiesschaert op 01/08/2018 in Ik ben zelfstandige, Ik wil starten met personeel
Gaat het goed in uw zaak en heeft u veel werk? Super! Maar krijgt u alles nog vlot verwerkt? Afhankelijk van de hoeveelheid werk, de situatie en uw budget, zijn er verschillende opties. Werk delegeren of extra personeel aanwerven ligt voor de hand maar vergt een aanzienlijke investering. Gelukkig kan u zich via efficiënt(er) werken al heel wat tijd besparen én uw productiviteit verhogen.
Lees meer >

5 signalen dat het tijd is voor uw eerste werknemer

door Anne Hallez op 24/07/2018 in Ik wil starten met personeel, Aanwerving eerste werknemer
Uw eenmanszaak doet het goed. Zo goed zelfs dat het té druk voor u wordt. Hoe weet u of het tijd is om extra hulp aan te werven? Wel, als u onderstaande scenario’s herkent, is het beter om op zoek te gaan naar een extra paar helpende handen.
Lees meer >

Voeding bewaren: alles wat u moet weten

door Leen Roose op 17/07/2018 in voedselhygiëne
Bij kamertemperatuur vermenigvuldigen bacteriën zich razendsnel. Aangezien verse voeding nooit steriel is, houdt u hier maar beter rekening mee. Door voedingsmiddelen op de juiste temperatuur te bewaren, of het nu om een afgewerkte maaltijd gaat of om basisingrediënten, voorkomt u dat ze bederven. In het jargon heet dat ‘de warme en koude keten in stand houden’.
Lees meer >

‘Verslagen’ ziektes keren terug als gevolg van terugval in vaccinaties

door Laurence Vanparys op 10/07/2018 in Preventie en welzijn
Het aantal toegediende vaccinaties daalt wereldwijd, en dat heeft alles te maken met een groeiend wantrouwen ten opzichte van prikjes. Tussen 2008 en 2015 noteerde Europa 215.000 gevallen van ziektes waar nochtans een courant vaccin voor bestaat. Het Europese Parlement maakt zich zorgen over de kwestie en wijst met een beschuldigende vinger naar het ‘fake news’ dat de ronde doet op het internet, maar ook in de reguliere media. 
Lees meer >

Startersjobs voor jongeren: goedkoper voor werkgevers

door Tina Janssens op 03/07/2018 in Ik wil starten met personeel, Tijdelijke tewerkstelling
Om jobzoekers, jonger dan 21 jaar, vlugger aan een job te helpen, kan u hen als werkgever o.a. in de sector van de drankenhandelaren vanaf 1 juli 2018 binnenkort een lager brutoloon toekennen. De jongere zelf voelt dit gelukkig niet in zijn nettoloon. Deze nieuwe maatregel stond gepland om vanaf 1 juli 2018 van start te gaan. Aangezien nog niet vaststaat hoe de toeslag voor de jongere bepaald moet worden, is het systeem voorlopig echter uitgesteld.
Lees meer >

Kruisbesmetting bij voeding: wat is het en hoe voorkomt u het?

door Leen Roose op 03/07/2018 in voedselhygiëne
Of u nu in een keuken werkt, voedingsmiddelen verkoopt of actief bent in het transport ervan: voor al wie tijdens zijn job met voeding in contact komt, is voedselhygiëne een must. Met een goede handhygiëne, een doordachte organisaties van werkprocessen én een propere werkomgeving voorkomt u kruisbesmetting van uw lekkernijen met kwalijke bacteriën of virussen.
Lees meer >

Een arbeidscontract voor uw eerste werknemer, hoe doet u dat?

door Tina Janssens op 02/07/2018 in Aanwerving, Ik wil starten met personeel
Na een uitgebreide selectieprocedure vond u eindelijk de geschikte kandidaat. Proficiat! Tijd om de praktische zaken te regelen voor de start. Heeft u een loon afgesproken? Dan giet u best alle voorwaarden van in een contract. Maar wat moet er precies in zo’n arbeidsovereenkomst? Deze vijf elementen mogen zeker niet ontbreken.
Lees meer >

Waarom het loont om uw werknemers te vaccineren tegen griep

door Anne Hallez op 26/06/2018 in Preventie en welzijn
Elk jaar hetzelfde liedje: zodra de winter de kop opsteekt, doet de griep dat ook. Griep velt elke winter 1 op de 10 mensen — en dat is binnen uw bedrijf niet anders. En wat als we u vertelden dat u dit jaar niet hoeft te voetballen met een uitgedund elftal? Uw team voorzien van griepvaccins heeft tal van voordelen en bespaart u zelfs een hoop kosten. 
Lees meer >

Voorkom arbeidsongevallen dankzij een goede preventie-aanpak

door Laurence Vanparys op 19/06/2018 in Aanwerving, Ik ben werkgever, Preventie en welzijn
Ongevallen voorkomen, dat wil elke werkgever toch? Met preventie kunnen we al zeer ver komen, maar jammer genoeg is de piste vaak nog weinig gekend. Onterecht. Want wist u al dat iedere euro die u investeert in welzijn op het werk, € 2,20 opbrengt? Een veel betere return dan dat u vandaag bij de bank krijgt! En met een positieve invloed op uw werknemers.
Lees meer >