ADMB Blog

Deze 5 clausules kan u opnemen in een arbeidscontract

door Valerie De Volder op 22/02/2018 in Aanwerving, Ik ben werkgever, Ik wil starten met personeel
Arbeidsovereenkomsten kunnen concrete afspraken bevatten rond pakweg anciënniteit, scholing, en concurrentie. We bespreken de vijf meest voorkomende bedingen en hun – vaak wettelijk geregelde - voorwaarden.
Lees meer >

Een arbeidsovereenkomst voor uw werknemer: de verschillende soorten

door Anne Hallez op 15/02/2018 in Aanwerven, Ik ben werkgever, Ik wil starten met personeel
Neemt u binnenkort nieuw personeel aan? Dan staat u best even stil bij de verschillende types arbeidsovereenkomsten. Afhankelijk van het soort contract gelden er andere voorwaarden en regels. We bespreken de belangrijkste soorten arbeidsovereenkomsten, zodat u een berekende keuze kan maken.
Lees meer >

Bruto- versus nettoloon: wat houdt uw werknemer over?

door Tina Janssens op 06/02/2018 in Ik ben werkgever, Loonbeleid
Het brutoloon omrekenen naar het nettoloon is complex en heel persoonsgebonden. Afhankelijk van de persoonsgegevens en de situatie waarin uw werknemer zich bevindt, ziet het nettoloon er anders uit. In deze blogpost leggen we uit hoe de berekening van bruto naar netto precies verloopt.
Lees meer >

Beëindiging van een arbeidsovereenkomst: dit moet u weten

door Arne Sevenhant op 01/02/2018 in Aanwerving, Ik ben werkgever
Zowel een werknemer als een werkgever kan op elk moment beslissen om een arbeidsovereenkomst van bepaalde of onbepaalde duur eenzijdig te beëindigen. Bij een ontslag is het wel belangrijk om met bepaalde voorwaarden en specifieke regels rekening te houden.
Lees meer >

7 goede alternatieven voor vast personeel

door Tina Janssens op 29/01/2018 in Aanwerving, Ik ben werkgever, Ik wil starten met personeel
Voor veel ondernemers is een vaste medewerker aanwerven een grote stap. Ze kunnen geen werk op lange termijn garanderen, kijken op tegen de administratieve rompslomp of vrezen dat ze de loonkost niet kunnen dragen. Herkent u zich hierin? Weet dan dat er heel wat alternatieven zijn. We sommen zeven alternatieven op voor vast personeel.
Lees meer >

8 belangrijke dingen die u moet weten over groepsverzekering

door Henk Sanders op 25/01/2018 in Groepsverzekering, Ik ben werkgever
Een groepsverzekering is aan een strikt wettelijk kader onderworpen. We haalden enkele wetten en regels al aan in het e-book over groepsverzekering: de gelijke behandeling van werknemers, de 80%-regel, het eenheidsstatuut arbeiders en bedienden. Maar ook deze acht dingen moet u zeker weten.
Lees meer >

Is uitzendarbeid een goed alternatief voor vast personeel?

door Anne Hallez op 21/01/2018 in Aanwerving, Ik ben werkgever, Ik wil starten met personeel
Er bestaan heel wat mogelijkheden om hulp in te schakelen in uw bedrijf, zonder de administratieve en financiële verplichtingen van een volwaardige aanwerving. Heeft u tijdelijk extra hulp nodig in uw zaak? Dan kan personeel aanwerven via een uitzendbureau een goede oplossing zijn. We vertellen u alles wat u moet weten.
Lees meer >

Freelancer aanwerven: voordelen en nadelen

door Anne Hallez op 18/01/2018 in Aanwerving, Selectie, Ik ben werkgever, Ik wil starten met personeel
Heeft u extra hulp nodig in uw bedrijf? Dan gaat u het best op zoek naar een nieuwe medewerker. Een vaste medewerker aanwerven, kan echter heel wat verplichtingen en een hoge loonkost met zich meebrengen. Gelukkig zijn er een aantal andere alternatieven die u kan overwegen. Zo kan u ervoor kiezen om te werken met een freelancer.
Lees meer >

Hoe onthaalt u een nieuwe werknemer op de eerste werkdag?

door Anne Hallez op 15/01/2018 in Aanwerving, Ik ben werkgever, Ik wil starten met personeel
Na de aanwerving en de selectie van een nieuwe werknemer is het van groot belang om voldoende aandacht te besteden aan het onthaal van deze nieuwe werkkracht. Een goed onthaal zorgt voor een hogere motivatie, bevordert de integratie van uw nieuwe collega en verhoogt de kans dat hij of zij lang bij uw bedrijf aan boord blijft. Bovendien zijn er ook enkele wettelijke verplichtingen omtrent een goed onthaalbeleid. We overlopen even wat u best voorziet voor een nieuw lid van het team.
Lees meer >

Twee manieren om uw werknemer zelf te laten sparen voor zijn pensioen

door Henk Sanders op 09/01/2018 in Groepsverzekering, Ik ben werkgever
Uw werknemers kunnen via een groepsverzekering zelf investeren in hun pensioen. Er bestaan twee mogelijkheden om dit te organiseren: aan de hand van loonoptimalisatie of met eigen bijdragen van de werknemer. Deze mogelijkheden zijn ook combineerbaar.
Lees meer >